Sköt om ditt badrum

Skötselråd för ditt badrum

Sköt om din badrumsinredning

Här har vi samlat information om hur du på bästa sätt tar hand om din badrumsinredning från oss för att de ska hålla över tid. Produkterna Clean & Shine är våra egna och finns att köpa hos flera av våra återförsäljare men likvärdiga finns på marknaden.

Här kan du läsa ännu mer.

Badrumsmöbel Hafa Edge

Badrumsmöbler

Våra badrumsmöbler är anpassade för badrummet och gjorda i fukttåliga material. Se till att badrummet har god ventilation och undvik placering nära badkar eller dusch. För rengöring rekommenderar vi Clean & Shine Allround som tar bort fettfläckar och smuts. Till högblanka ytor samt speglar används Clean & Shine Glasklart. Du ska undvika rengöringsmedel och produkter som innehåller slipmedel, syror, ammoniak, aceton eller andra kemikalier

Se alla våra badrumsmöbler här
Badkar och Massagebadkar

Badkar & Massagebadkar

Rengör karet efter varje bad för bästa hållbarhet. Torka med en mjuk trasa för att undvika kalkbeläggningar. Om akrylytan skulle skadas eller repas finns Clean & Shine Bathroom som rengör och eliminerar mindre märken samt repor. Vid djupare repor/skador polera med Clean & Shine Polermedel. Håll bakterier borta och rörsystemet rent med hjälp av våra rengörings- och desinfiktionsprodukter från Spacare. 

Se alla våra massagebadkar här
Gjutmarmor/Sanitetsporslin

Gjutmarmor/Sanitetsporslin

För bästa resultat, använd Bathroom. Det rengör, polerar och skyddar utan att skada materialet i en och samma behandling. För daglig rengöring rekommenderar vi Clean & Shine Allround eller något annat milt rengöringsmedel. Använd aldrig slipande rengöringsmedel. Vid svårare märken/missfärgningar i porslin använd Clean & Shine Polermedel. Även ättiks- och vinsyra tar bort dessa.

Se alla våra handfat här
Duschar

Duschar

Vid vardaglig städning rekommenderar vi att ni använder en duschskrapa samt vid behov, Clean & Shine Glasklart. För att er dusch skall hålla sig ny länge använd Clean & Shine Impregnator med jämna mellanrum. Den ger en skyddande yta på glaset så att kalk och smuts inte fastnar. Kalkfläckar tas bort med Clean & Shine Kalkrent.

Se alla våra duschar här
Duschset / Takdusch

Duschset / Takdusch

Ta dagligen bort tvål- och kalkrester med en fuktig trasa. För att hålla kalken borta från duschens vattensil är alla våra takduschar och duschset försedda med antikalkfunktion. Drag handen över de gummiklädda vattenhålen efter varje dusch så håller du kalken borta.

Se alla våra takduschar här
Blandare

Blandare

Ta dagligen bort tvål- och kalkrester med en fuktig trasa. Behandla med fördel med Clean & Shine Bathroom. Det rengör, polerar och skyddar i en och samma behandling. Använd inte rengöringsmedel som är etsande, syrahaltiga eller slipande eftersom de kan göra bestående skada på förkromning, lackering, förgyllning etc.

Se alla våra blandare här